Harta site-ului
Ajutor
Activităţi dedicate limbii și culturii franceze
Activităţi dedicate limbii și culturii franceze

În fiecare an, pe 20 martie, este sărbătorită Ziua Internațională a Francofoniei. Această dată a fost aleasă cu referire la crearea agenției de cooperare culturală și tehnică la Niamey, Niger la 20 martie 1970, numită acum Organizația Internațională a Francofoniei.
Cu această ocazie, vorbitorii de franceză prezenți pe cele 5 continente se reunesc pentru a-și celebra limbajul în jurul cuvintelor, filmelor, spectacolelor, expozițiilor, întâlnirilor literare și gastronomice...
Franceza este a doua cea mai studiată limbă din lume, cu aproape 130 de milioane de studenți și 900.000 de profesori de franceză în străinătate; este a doua cea mai importantă limbă a știrilor internaționale, a treia ca importantă în lumea afacerilor și a patra ca importantă pe internet. Este o limbă de lucru de importanță majoră în toate organizațiile internaționale. Împărtășită de 300 de milioane de oameni din întreaga lume, franceza este a cincea cea mai vorbită limbă de pe planetă și, alături de engleză, singura limbă vorbită pe toate cele cinci continente. 
În acest context ,în perioada 20 - 24 martie, în Gimnaziul Pîrîta, au fost organizate un șir de activități dedicate limbii și culturii franceze cu implicarea elevilor din ciclul gimnazial susținuți și încurajați de profesoarele Carauș Tatiana și Sandul Elena - profesoare de limba franceză.
Cei 160 de elevi francofoni au recitat poezii, au dansat și au cântat sub ritmurile muzicii franceze, au demonstrat cunoștințe din civilizația franceză în cadrul unui Quiz cu genericul "Connais - tu la France?".
Mulțumim tuturor pentru momentele frumoase și pentru implicare!

Lilia MARŢINCHEVICI, director adjunct responsabil de procesul educativ din Gimnaziul Pîrîta 

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

Activităţi dedicate limbii și culturii franceze - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta